Minulé akce
- Křižáci v
Kočce
27.12.2022

- Sedm
kulí na talíři
25.11.2022 - hostina o pěti chodech od pana Stupky
kule
paštiková s mandlemi podložená celerem a
jablky
kule
rybí utopená v polévce ze zeleniny
kule
krůtí se sýrem a fazolí na hromadě tomatového kuskusu
trojkulí
z vepře, šunky, žemle a brambor ve špekové kapustě
sladká
kulička místo tečky ze sušeného ovoce, ořechů a
rumu
Akce
Tartar nejen z hovězího konaná 28.2.2020
Tartar z kapra + cibulková nať
s chilli, upečený toast
Tartar z lososa + řasa nori, výhonky řeřichy,
citronový ocet, opečený toast
Tartar z hovězího
roštěnce +
červená sterilovaná paprika, topinka s česnekem
Tartar z koňské svíčkové + sterilovaná
okurčička, topinky s česnekem
Tartar z pohanky + jarní cibulka,
opečený tmavý toast
Tartar z romaduru + zelená oliva,
opečený tmavý toast
Hlasováním
bylo určeno toto pořadí:
- místo
tartar kapr
- místo tartar hovězí
- místo
tartar koňský a tartar romadúr

- Přednáška
ředitele s.p. Mezinárodní testování drůbeže na téma „Otazníky
kolem drůbeže“ spojená s ochutnávkou, která se koná v pátek
14.2.2020
- Kuřecí
stehýnko, chléb, okurka
- Kuřecí
farmářské stehýnko, chléb
- Kachní
prsa, chléb, okurka
- Plněná
rakvička
- Besídka
Soběslavské pekárny dne 14.12.2019
Menu:
- Teplá šunka, soběslavský chléb
- Hovězí guláš, soběslavský chléb
- Tatarský biftek, topinky
- Besídka zakládajících členů
Spolku dne 30.11.2019
Menu:
- Irské bylinkové
máslo, ručně pletená houstička
- Kachní paštika,
datlový chléb, brusinky
- Španělská šunka Jamón
Serrano, cukrový meloun
- Žampionový krém, krutony
- Filet
z tresky, mačkané brambory, smetanový špenát
- Variace
dezertů – ovocná Quita, nugátová kostka, kaštanový řez
- Sobota 23.11.2019 - Oslavy 50. narozenin


- Pátek 22.11.2019
Soutěž o nejlepší litý perník
– účastníci
13 dospělých
a 7 tříd z mateřských školek
pátek
13. 9. 2019 Bezpečnost jaderné energetiky
přednášela Ing.
Iveta Matějů a Ing. Jan Hřib
Velmi
zajímavá přednáška zaměstnanců jaderné elektrárny Temelín se bohužel
nesetkala s dostatečným zájmem obyvatel města, ačkoliv Temelín
je
celkem nedaleko.
pátek
6.9.2019 Jsou
rostliny k jídlu?
Vegetariánské menu, spojenou s
přednáškou pana J. Hotzkého
Brokolicový chlebíček a
chlebíček s tatarákem z pohanky
Čočkový salát s
vejcem
Kaštanový krém
Falafel
s rajčatovým čatný, basmati rýže
Rakytníkový dezert
- pátek
2.8.2019
- Schůzka zakládajících členů Spolku přátel Soběslavské
pekárny
Menu:
- Jehněčí kebab, mátový
jogurt, listový salát, bagetka
- Polévka
z jehněčích kostí s luštěninou, chlebové krutony
- Jehněčí pečeně,
smetanový špenát, smažený brambor
- Jehněčí ragú
- Ananasové kostky
s mátovou šlehačkou
Ochutnávka
kvalitních sýrů | doplněná
víny. |
- Beemster
- Čerstvý
kozí sýr Zigeli
- Out of
Afrika
- Coeur
de Neufchatel
- Aprikosenkäse
- Landana
vlašský ořech
- Malinový
sýr
- Kräuter
Hexe
- Pecorino Toscano
- Tiroler
Bergkäse
- Steinsalzkäse
- Appenzeller
Extra Würzig
- Téte De
Moine
- Gorgonzola
Dolce porce
- Sýrové
pralinky
|
- Müller-Thurgau/Hessen
- Rose
Chateau Canos
- Camembert
rouge
- Nachtgold
Beerenauslesse
- Port -
Tawny
|






-
9.2.2018
Historie obložených chlebíčků spojená
s ochutnávkou výrobků
Soběslavské pekárny
Hosté
p.
Trčka – dlouholetý šéf
lahůdkářství Na Zlatém
kříži v Praze
Ochutnávka
10 druhů chlebíčků –
šunkový, jarní,
šprotový, lososový,
matesový, se
smaženkou, brokolicový, s červenou řepou,
s tatarákem, křenový
s mandarinkou
-
30.12.2017
- Pivní dýchánek s desítkou
Radegastem
Menu:
- domácí sulc, cibule, chléb
- vepřové řízečky, chléb
- tatarák ze svíčkové, topinky
Nápoje:
Radegast, vodka, fernet,
zelená,
whisky -
9.12.2017 Vánoční
besídka
zaměstnanců pekárny – reprodukovaná
hudba s diskžokejem
Menu:
- světlá a tmavá Kosíkova tlačenka,
cibule, chléb
- pečená krkovice, uzená slanina, okurka,
chléb
- guláš z hovězí kližky
- variace obložených chlebíčků -
nugátový řez, káva s
domácím vaječným
koňakem a šlehačkou
Nápoje: sekt,
plzeňské
pivo, víno od
Radomíra Opluštila, whisky, vodka, fernet,
Peprmintový likér
-
2.12.2017
Vánoční besídka
zakládajících členů spolku
Menu: - losos
Balik, salát z
červené řepy a zelených
jablek zdobený snítkou máty
- houbový krém s restovanými žampiony
- řízek ze stehen krůty, štouchané
brambory s cibulkou smaženou na
domácím sádle
- rakvička plněná koňakovým krémem,
káva s domácím vaječným
koňakem a
šlehačkou
- drážďanská vánoční
štola, punč s ovocem
Nápoje: sekt, víno
od
Radomíra Opluštila,
plzeňské pivo, whisky