Minulé akce


  • 4.10.2024 Vařil Petr Stupka sedm jídel šabatu

    po staletí připravované  rituální pokrmy v odlehčeném stylu

    pletený chléb CHALA – rituální chléb z bílé mouky se spoustou semínek  (Pouze challa je z lepkem – jinak bez lepku.)
    SEKANÁ JÁTRA – sekaná grilovaná játra s cibulí a vařenými vejci
    GEFILTE FIŠ – kulička z kapra zamrzlá v rosolu
    knedlíčky KOBEBA – zapečený knedlíček z mletého hovězího masa
    KUGEL z brambor – bramborový nákyp
    dušený CHOLENT – kuře pozvolna pečené v zrní, fazolích a orientálním kořením
    CIMES z mrkve – mrkev s rozinkami a zázvorem 

  • 12.5.2023 Degustaci KARIBSKÝCH RUMŮ
       pod vedením Davida MIKULENKY

  • Legendario Elixír Cuba 7 y 34 %
  • Ron Aubelo 7 y.o.
  • Ron AUBELO TWO OAKS
  • Roble Ron Extra Anejo
  • Rum Pampero Aniversario
  • YPIOCA OURO RESERVA ESP.
  • CORTEZ SPICED
Highslide JS Highslide JS Highslide JS
  • Křižáci 21. 4. 2023

    Křižáci

  • ČAS A KALENDÁŘ aneb není slunce jako Slunce 14.4.2023

    Ing. Miloš Tichý, Ph.D. - vedoucí observatoře Kleť

    Jak náš čas a kalendář ovlivňuje Slunce a Měsíc ?
    Co vše z jejich pozorování můžeme určit ?  
    Proč se liší čas na slunečních a náramkových hodinkách ?

    I při menší návštěvě se diváci při přednášce a následující besedě dozvěděli mnoho zajímavostí.

    Highslide JSHighslide JSHighslide JS  

  • Gastronomický let do Japonska  
       Highslide JSHighslide JS od  pana Stupky 

    Menu:

  • KAPR SUSHI, nakládané okurky
  • POLÉVKA MISO s nudlemi a vejcem
  • KVAŠENÁ ZELENINA s kořením
  • HOVĚZÍ PLÁTKY s křehkou zeleninou a sezamovou omáčkou
  • FAZOLOVÉ LÍVANEČKY s krémem Mača

  • Highslide JS

    Highslide JS

    Highslide JS

    Highslide JS

    Highslide JS
    31.3.2023
  •  Zabijačkové pochoutky od pana Kosíka  10. února 2023 od 18:00 hodin

    čerstvý ovar, chléb, vejmrda
    prdelačka
    zabíjačkový guláš, chléb
    jaternice, kočičák
    osvícenecká kobliha
  • Křižáci v Kočce  27.12.2022

    Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS Highslide JS

  • Sedm kulí na talíři 25.11.2022 - hostina o pěti chodech od pana Stupky 

    kule paštiková  s mandlemi podložená celerem a jablky
    kule rybí utopená v polévce ze zeleniny
    kule krůtí se sýrem a fazolí na hromadě tomatového kuskusu
    trojkulí z vepře, šunky, žemle a brambor ve špekové kapustě
    sladká kulička místo tečky  ze sušeného ovoce, ořechů a rumu

    Highslide JS  

    Highslide JS  

    Highslide JS  

    Highslide JS  

    Highslide JS  




  • Akce Tartar nejen z hovězího konaná 28.2.2020

    Tartar z kapra  + cibulková nať s chilli, upečený toast
    Tartar z lososa + řasa nori, výhonky řeřichy, citronový ocet, opečený toast
    Tartar z hovězího roštěnce + červená sterilovaná paprika, topinka s česnekem
    Tartar z koňské svíčkové + sterilovaná okurčička, topinky s česnekem
    Tartar z pohanky + jarní cibulka, opečený tmavý toast
    Tartar z romaduru + zelená oliva, opečený tmavý toast
       
    Hlasováním bylo určeno toto pořadí: 
    1. místo tartar kapr
    2. místo tartar hovězí
    3. místo tartar koňský a tartar romadúr

    beseda

  • Přednáška ředitele s.p. Mezinárodní testování drůbeže na téma „Otazníky kolem drůbeže“ spojená s ochutnávkou, která se koná v pátek 14.2.2020
  •  Kuřecí stehýnko, chléb, okurka
  •  Kuřecí farmářské stehýnko, chléb
  •  Kachní prsa, chléb, okurka
  •  Plněná rakvička
  • Besídka Soběslavské pekárny dne 14.12.2019
    Menu:
    • Teplá šunka, soběslavský chléb
    • Hovězí guláš, soběslavský chléb
    • Tatarský biftek, topinky
  • Besídka zakládajících členů Spolku dne 30.11.2019
    Menu:
    • Irské bylinkové máslo, ručně pletená houstička
    • Kachní paštika, datlový chléb, brusinky
    • Španělská šunka Jamón Serrano, cukrový meloun
    • Žampionový krém, krutony
    • Filet z tresky, mačkané brambory, smetanový špenát
    • Variace dezertů – ovocná Quita, nugátová kostka, kaštanový řez
     
  • Sobota 23.11.2019 - Oslavy 50. narozenin 
    narozeninynarozeniny

    moderátormoderátor
  • Pátek 22.11.2019
      Soutěž o nejlepší litý perník
      
        – účastníci 
            13 dospělých
            a 7 tříd z mateřských školek
  • pátek 8.11  Ochutnávka whisky                        – putování po Skotsku 
    moderátorbesedaOchutnávalo se: 
    • Monkey Shoulder – blended malt whisky
    • Auchentoshan 12 let – skotská single malt whisky – oblast Nížina (Lowland)
    • Balvenie 12 let – skotská single malt whisky – oblast Speyside
    • Glenmorangie  Original – skotská single malt whisky – oblast Vysočina (Highland)
    • Highland Park 12 let – skotská single malt whisky – oblast Ostrovy (Islands)
    • Port Charlotte 10 let – skotská single malt whisky – oblast Islay
  • pátek 25.10. Vše o mase, šunkách, párcích a grilování
         přednáška spojená s ochutnávkou

    Přednášející:
    Ing. Jaroslav Janoušek – ředitel masokombinátu
    Ing. Michaela Macková – výrobní ředitelka

  • jsou rostliny k jídlu?21.10.2019 svatební oběd

    • Bylinkové máslo, pletená houstička
    • Šunková rolka, křen, polníček, pletená houstička
    • Jemný hovězí vývar, játrové knedlíčky
    • Vepřová panenka, mačkané brambory, grilovaná zelenina, koprový dresink
    • Svatební dort – špička
       
  • pátek 11. 10. 2019 "sulcování"
jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?

plakát
  • pátek 13. 9. 2019 Bezpečnost jaderné energetiky
                přednášela Ing. Iveta Matějů a Ing. Jan Hřib
     
    Velmi zajímavá přednáška zaměstnanců jaderné elektrárny Temelín se bohužel nesetkala s dostatečným zájmem obyvatel města, ačkoliv Temelín je celkem nedaleko.
     
  • pátek 6.9.2019    Jsou rostliny k jídlu?
           Vegetariánské menu, spojenou s přednáškou pana J. Hotzkého
    Brokolicový chlebíček a chlebíček s tatarákem z pohanky
    Čočkový salát s vejcem   
    Kaštanový krém
    Falafel s rajčatovým čatný, basmati rýže
    Rakytníkový dezert
  • jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?jsou rostliny k jídlu?
    • pátek 2.8.2019 -  Schůzka zakládajících členů Spolku přátel Soběslavské pekárny
       
      Menu:
      -  Jehněčí kebab, mátový jogurt, listový salát, bagetka
      -   Polévka z jehněčích kostí s luštěninou, chlebové krutony
      -  Jehněčí pečeně, smetanový špenát, smažený brambor
      -  Jehněčí ragú
      -  Ananasové kostky s mátovou šlehačkou  
    • pátek 14.6.2019 prof. Bedřich Moldan - Ekologická rizika současné civilizace
      Beseda s panem prof. Bedřichem Moldanem
    • pátek 24.5.2019  Prvorepubliková pochoutka - chřest z českých polí, vařil mistr Petr Stupka

      Menu:
      -          Chřestový salát s tuňákovou majonézou
      -          Chřestový a sýrový krém
      -          Kapr v chřestu
      -          Lehké jarní ragú s krůtím biftečkem
      -          Koktejl s medovým chřestem a jahodami
      Snoubení sýrů s ovocemSnoubení sýrů s ovocemSnoubení sýrů s ovocemSnoubení sýrů s ovocem
         
    • pátek 17.5.2019 Galapágy  Plakát
      Martin Kákona a Zdeněk Kozlíček navštívili Galapágy a rádi se podělili o zážitky
      Snoubení sýrů s ovocemSnoubení sýrů s ovocem 
      Více také na webu města.
    • středa 10.4.2019  II. ročník soutěže řežábkování

      15 soutěžících

      1. cena 1000 Kč M. Boháčová
      2. cena 700 Kč H. Kubartová
      3. cena 400 Kč Žlutá třída MŠ DUHA

      Mimořádná cena poroty Sluníčková a měsíčková třída MŠ Nerudova

       
      Snoubení sýrů s ovocem   Snoubení sýrů s ovocem
    • čtvrtek 11.4.2019 Zaměstnanecký večírek
      33 lidí, Vařil mistr kuchař P. Minář – zlaté menu ze singapurské soutěže
      Snoubení sýrů s ovocem   Snoubení sýrů s ovocem
    • pátek 29.3.2019 Čokoládová gastronomie

      Menu:
      • Kachní prsa, čokoládový přeliv, mrkvové hranolky
      • Chilli con carne s čokoládou, tortila
      • Atypické pralinky – matcha, kachní játra, sýr, červený pepř
      • Čokoládová fontána – jahody, víno, banán, ananas

      občerstvení na narozenináchUkázka výroby pralinek nugát, karamel, champagne

    • sobota 23.3.2019  Oslavy 70. narozenin

      počet hostů 55

      Menu:
      •  Studený raut – tlačenka, pečená krkovice, uzené, uzeninový tác, těstovinový salát, tatarský biftek
      • Teplý raut – kuřecí paličky, řízečky, hovězí guláš
      •  Dezert – sýr, ovocný tác, cukrářské výrobky
      • Čokoládová fontána
         
    • sobota 2.3.2019   Snoubení sýrů s ovocem
                                      přednáška  spojená s ochutnávkou v režii p. J. Kopáčka
                                             Pozvánka
                                             Menu 
    Snoubení sýrů s ovocemSnoubení sýrů s ovocemSnoubení sýrů s ovocem
    • S orlojníkem o orloji
      S orlojníkem o orlojiS orlojníkem o orloji
      S orlojníkem o orlojiS orlojníkem o orlojiS orlojníkem o orloji
    • 8.2.2019

      Dne 8.2.2019 – Vařené řeznické výrobky spojené s ukázkou výroby jaternic a jelit, řezník p. Kosík

      -          bílá a červená tlačenka
      -          zabijačková polévka
      -          vařená jaternice a jelito
      -          masopustní kobliha
      70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny
    • 26.1.2019

      Oslava jubilejních narozenin s muzikanty (dudy a housle).

      70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny

    • 8.12.2018 – vánoční besídka zakládajících členů spolku

      MENU:
      Šunka jamon, cukrový meloun, pletená houstička
      Houbový kuba z pohanky zapečený v sádle
      Jihočeská kulajda, křepelčí vajíčka
      Řízky vepřové / krůtí,
      salát bramborový / vídeňský
      Pavlova s malinovým přelivem 

    • Pátek 7.12.2018 od 18.00 hod.
      „České ryby jako inspirace na Štědrý den“
      vařil mistr kulinář Petr Stupka
    Menu:
    Rybí paštika se smetanovým jablkem a datlovým chlebem.
    Silný vývar z ryb se svítkem a máslovou zeleninou.
    Amur s bylinkovou krustou na špenátových bramborách .
    Kapr podle pánů z Rožmberka s cibulí, slaninou a žitným chlebem.
    Švestkový krém s karamelovými mandličkami.
     
    70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny
    • Pátek 9.11.2018 od 18:00 hod.
      Ukázka výroby a ochutnávka sýrů v režii pana Josefa Pánka
      Kompletní pozvánka   
       
    • - Pátek 26.10.2018 v 17.00 hod.
      Ochutnávka výrobků z klobásového festivalu v Bekescsabe, Maďarsko

      70. narozeniny    70. narozeniny

    • - Sobota 6.10.2018 od 18.00 hod.
      Ukázka výroby a ochutnávka sushi a filetování lososa

      Program:
      Ochutnávka připraveného sushi
      Porcování a zpracování lososa
      Výroba a podávání druhé části sushi (nigiri, maki, tempura, california, sashimi)
      70. narozeniny70. narozeniny
      Účastníci akce si odzkoušeli výrobu sushi.
       
    • - Sobota 15.9.2018 od 17.00 hod.
      „Co vařili Češi na mezinárodní soutěži v Singapuru“ vařil přímý účastník soutěže

      Předkrm: Mušle sv. Jakuba, Losos a omáčka ze slávek
      Hlavní chod: Rump steak, líčko, brokolice, žampión a opečená šustka
      Dezert: Kokos, jahoda a čokoláda
       
      70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny

    • - 28. července se v klubu grilovalo. Více na POZVÁNCE.
       
    • - 8. června 2018 od 19 hod. se konala akce Dnes vaří Máří vítězka soutěže prostřeno.

      Menu:

      Drůbeží paštika s brusinkami a pletenou domácí houstičkou
      Drůbeží vývar se zeleninou, játrovými noky a domácími nudlemi
      Kančí se šípkovou omáčkou, karlovarský knedlík
      Čokoládový dort

      Gurmánský zážitek byl doprovázen rozsáhlým povídáním o tom, jak soutěž probíhala.“

    • - 18.5.2018 16:00 - Diskuzní večer. - Krize evropské civilizace. 
      Hosté:
         Dr J. Kozák - geofyzik, který se dlouho zabývá otázkou naši civilizace
         Dr J. Šiklova - socioložka
         Dr E. Barešová  - soudkyně
    • Tradiční slovenská kuchyně  27.4.2018
    • Akce „Letem sýrovým světem“ konaná 13.4.2018.

      akce 13.4.2018

    Ochutnávka kvalitních sýrů  doplněná víny.
      1. Beemster
      2. Čerstvý kozí sýr Zigeli
      3. Out of Afrika
      4. Coeur de Neufchatel
      5. Aprikosenkäse
      6. Landana vlašský ořech
      7. Malinový sýr
      8. Kräuter Hexe
      9. Pecorino Toscano
      10. Tiroler Bergkäse
      11. Steinsalzkäse
      12. Appenzeller Extra Würzig
      13. Téte De Moine
      14. Gorgonzola Dolce porce
      15. Sýrové pralinky
    1. Müller-Thurgau/Hessen
    2. Rose Chateau Canos
    3. Camembert rouge
    4. Nachtgold Beerenauslesse
    5. Port - Tawny
    • Oslava 70. narozenin dne 7.4.2018

      70. narozeniny70. narozeniny70. narozeniny

      Hlavní jídlo:
         Sekt s jahodou
         Pletená houstička, jemně solené irské máslo
         Silný hovězí vývar s nudlemi
         Krůtí plátek, opečené brambory, grilovaná zelenina, výběr z dresinků
         Výběr z desertů
         Káva, digestiv 
      Odpolední raut:
         Variace chlebíčků
         Variace sýrů
         Variace uzenin
         Tatarský biftek, topinky
         Pečivo

    • 28.3.2018 Soutěž o nejlepší velikonoční řežábek 

    Velikonoce 2018Velikonoce 2018Velikonoce 2018Velikonoce 2018Velikonoce 2018Velikonoce 2018
    • 9.2.2018 Historie obložených chlebíčků spojená s ochutnávkou výrobků Soběslavské pekárny

    • Hosté p. Trčka – dlouholetý šéf lahůdkářství Na Zlatém kříži v Praze

      Ochutnávka 10 druhů chlebíčků – šunkový, jarní, šprotový, lososový, matesový, se smaženkou, brokolicový, s červenou řepou, s tatarákem, křenový s mandarinkou

    • 30.12.2017 - Pivní dýchánek s desítkou Radegastem

      Menu: - domácí sulc, cibule, chléb - vepřové řízečky, chléb - tatarák ze svíčkové, topinky
      Nápoje: Radegast, vodka, fernet, zelená, whisky
    • 9.12.2017 Vánoční besídka zaměstnanců pekárny – reprodukovaná hudba s diskžokejem

      Menu: - světlá a tmavá Kosíkova tlačenka, cibule, chléb - pečená krkovice, uzená slanina, okurka, chléb - guláš z hovězí kližky - variace obložených chlebíčků - nugátový řez, káva s domácím vaječným koňakem a šlehačkou
      Nápoje: sekt, plzeňské pivo, víno od Radomíra Opluštila, whisky, vodka, fernet, Peprmintový likér
    • Orloj Olomouc dnes Orloj Olomouc dnes Orloj Olomouc dnes
    • 2.12.2017 Vánoční besídka zakládajících členů spolku

      Menu: - losos Balik, salát z červené řepy a zelených jablek zdobený snítkou máty - houbový krém s restovanými žampiony - řízek ze stehen krůty, štouchané brambory s cibulkou smaženou na domácím sádle - rakvička plněná koňakovým krémem, káva s domácím vaječným koňakem a šlehačkou - drážďanská vánoční štola, punč s ovocem
      Nápoje: sekt, víno od Radomíra Opluštila, plzeňské pivo, whisky

    Klub Černá kočka, Protifašistických bojovníků 139/4, 392 01 Soběslav,
    Telefon: 00 420 381 521 261, EMAIL: klubck @ email . cz


    Loading...